USD 2.8403

EUR 2.909

TRY 0.0789

GBP 3.4964

RUB 0.028368

დამატებულია კალათაში მარაგში არ არი საკმარისი რაოდენობა დამატებულია სურვილების სიაში უკვე დამატებულია სურვილების სიაში
საქართველოს რომელ რეგიონში აწარმოეს ყველზე მეტი ხორცი

საქართველოს რომელ რეგიონში აწარმოეს ყველზე მეტი ხორცი

2023-07-04 10:00:10

2022 წელს, საქართველომ 67,5 ათასი ტონა ხორცი აწარმოა. სტატისტიკის ეროვნული სამსახურის, ახალი, სოფლის მეურნეობის პორტალის მიხედვით, გასულ წელს ხორცის წარმოება რეგიონებს შორის ასე გადანაწილდა: 

ხორც-პროდუქტების წარმოება - ხორცი

  • სამეგრელო -ზემო სავანეთი - 1,9 ათასი ტონა, 
  • რაჭა-ლეჩხუმი, ქვემო სვანეთი - 1,9 ათასი ტონა;
  • იმერეთი - 11,9 ათასი ტონა;
  • გურია - 2,4 ათასი ტონა;
  • აჭარა - 1,1 ათასი ტონა;
  • შიდა ქართლი - 8,3 ათასი ტონა;
  • სამცხე-ჯავახათი - 3,4 ათასი ტონა;
  • მცხეთა -მთიანეთი - 2,8 ათასი ტონა;
  • თბილისი -0,8 ათასი ტონა;
  • ქვემო ქართლი - 18,2 ათასი ტონა;
  • კახეთი - 14,8 ათასი ტონა; 

(მონაცემები არ არის დალაგებული რეიტინგის მიხედვით)

პორტალის მონაცემებით, ყველაზე მეტი ხორცი ქვემო ქართლის რეგიონმა აწარმოა. 

ავტორი:

ნინო ნატროშვილი
ავტორის ყველა სიახლე

უახლესი

მოსაზრება


მსგავსი სიახლეები